Pijn en steken
Wanneer je je voelt alsof je door een vrachtwagen bent aangereden, dan heb je waarschijnlijk net een baby hebt gebaard. Warm zout-baden, comfortabele losse kleding en verlichting van de pijn zal een groot verschil maken.

 

Bloeden en Lochia
Na de geboorte kunt u voor zo’n 4 tot 6 weken blijven bloeden, maar kan langer of korter zijn. Zware bloedingen, stolsels of stinkende afscheiding zijn allemaal tekenen dat je nodig hebt om te vertragen. Bespreek deze met uw verloskundige of verpleegkundige.

 

Na pijnen
Dit zijn pijnlijke weeën tijdens borstvoeding en worden veroorzaakt door het hormoon dat maakt de melk naar beneden komen. Dit wordt bevorderd door de baby die aan de tepel zuigt.

 

Slappe buik
U zult met een slappe buik na de geboorte blijven, maar je kunt doen veranderen door middel van oefening en goed eten.

 

Uitputting
Gevoel uitgeput is van de zwangerschap en na de zwangerschap tekenen. Zorg dat u voldoende rust.

 

Lekkende borsten
Met melk gevulde borsten kunnen lekken ‘s nachts, of zelfs gedurende de dag wanneer je baby huilt, omdat ze te laat zijn voor het voeden, of als uw borsten bijzonder vol zijn. Uitdrukken of gebruik maken van borst pads kan helpen.

 

Driedaagse blues
Rond de derde dag nadat u bevallen, begint je lichaam om de zwangerschap hormonen het is opgebouwd dumpen en overstromingen uw systeem met borstvoeding hormonen. Het resultaat: een zeer emotioneel nieuwe mama. Gooi in een aantal vermoeidheid, fysiek ongemak en het gevoel overweldigd te worden op die verantwoordelijk zijn voor een nieuw menselijk wezen en je kan voelen als je wereld is in kernsmelting. Op dat moment hebt u veel liefde en steun nodig om dit alles te verwerken.