Pijnlijke borsten / borst veranderingen
Meestal is een van de eerste tekenen dat je zwanger bent het feit dat de borsten groter of pijnlijker worden. Je borsten hebben ook de neiging om groter dan hun normale grootte blijven nadat u bent bevallen, dus het is raadzaam om meteen te overwegen om op zoek te gaan naar comfortabel montage moederschap bh’s.

 

Stemmingswisselingen
De meeste zwangere vrouwen hebben te kampen met stemmingswisselingen, variërend van kleine tot zeer ernstig. Zwangerschapshormonen overspoelen uw systeem en kunnen u emotioneel maken bij zelfs de kleinste en de domste dingen. Maak je geen zorgen als je je rommelig en irrationeel voelt, het is een deel van de grote reis en je kunt het onder controle houden.

 

Ochtendmisselijkheid
Ochtendmisselijkheid is het misselijk gevoel dat je in de ochtend hebt wanneer u zwanger bent of nadat je wakker wordt, ongeacht het moment op de dag. Het geeft het gevoel dat je wilt overgeven en treed gewoonlijk op in de eerste maanden van de zwangerschap. Gelukkig hebben sommige vrouwen geen ochtendmisselijkheid, terwijl anderen, ondanks het gebruik van middelen, dag en nacht moeten overgeven. Het stopt meestal na 3 maanden of zo. Braken tijdens de bevalling, vooral in de overgangsfase is heel gewoon. Na een aantal pepermuntjes of ijs om op te zuigen en het drinken van kleine hoeveelheden drinkt water of energie kan echt helpen met de misselijkheid en uitdroging te voorkomen.

 

Spataderen
Deze zijn bolling aderen in de benen of vulva veroorzaakt door het extra gewicht en de druk van de zwangerschap en bepaalde hormonen. Ze kunnen pijnlijk zijn en zijn vrij onaantrekkelijk. Zitten met je benen omhoog, steunkousen en wandelen kunnen helpen.

 

Huidaandoeningen
Niet alle vrouwen gloeien tijdens de zwangerschap; sommigen krijgen acne, huiduitslag en vlekken of verkleuringen op hun gezicht, nek en borst. Als dit bij u gebeurt, geen paniek, het zal allemaal beter worden na de geboorte van de baby.

 

Vochtretentie
Gezwollen enkels, vingers en gezicht zijn allemaal tekenen dat je lichaam overtollig water vasthoudt. Vooral bij warm weer is het erg, het vermijden van zout (natrium), suiker en het drinken van veel water helpt veel.

 

Vaak plassen lekken en incontinentie
Schrik niet als je niet helemaal op tijd op de wc bent, met name in het laatste trimester, zelfs als u vele malen per uur sprinten naar de wc.